Genius meetup

Var på en meetup i Kungsträdgården igår kväll, anordnad av mina goda vänner Anna Caracolias och Annika Englund, som driver ICTGenius.
Anna och Annika jobbar för att vi ska få en jämställd teknikbransch.
Årets Genius skulle röstas fram och sex förväntansfulla entreprenörer fanns på plats redo att pitcha sina företagsidéer inför fem investerare. Och här pratar vi om teknikkunniga entreprenörer, som kan sina appar.
Tempot var högt och idéerna fantastiska. Vilken kväll och vilken stämning! Årets Genius blev Michaela Holtz som vann priset för sin coola app Zeifie.

Som nybliven och glad entreprenör var detta ett roligt och spännande äventyr. Många tankar och idéer poppade upp, hur ska jag presentera mitt företag? Hur pitcha? Personligen är jag inte ute efter investerare, är en typisk kvinnlig entreprenör, kan själv, eftertänksam och försiktig. Däremot skulle jag mer än gärna vilja ha en mentor. Om någon känner en bra mentor som är ute efter en adept, då finns jag tillgänglig.

MEN. Det som stannar kvar hos mig efter den här kvällen är det som Anna och Annika berättade precis i början. Att endast en promille av alla offentliga pengar i Sverige som delas ut till innovativa entreprenörer, delas ut till kvinnor. EN PROMILLE.

Kanske tänker någon nu att ja, men det beror på väl på att inga kvinnor är innovativa? Fel, fel, fel. Igår var det bara kvinnor som visade upp sina affärstalanger och kreativitet. Och det finns hur många som helst. Jag har själv varit på många föreläsningar på Startup Stockholm och det är nästan alltid BARA kvinnor på föreläsningarna. Entreprenörer med fantastiska idéer. Vi finns. Yes, vi finns.

Jag vet inte hur vi ska lösa det men är säker på att mina vänner Anna och Annika jobbar på det.

En kanonkväll var det i alla fall. 🙂

 

Publicerat av

Snövit

Författare till Sverige, juggarna och jag.

4 reaktioner till “Genius meetup”

  1. Vi finns, vi är många, vi är bra och våra idéer är ofta mycket livskraftiga för att de oftare utgår från ett verkligt problem och inte en cool teknik… 🙂
    Nu tycker jag att de privata investerarna börjar vakna så smått och inse att det är lönsamt att investera i kvinnliga entreprenörer. Vi är nämligen undervärderade och överpresterande. Så småningom ska väl de offentliga pengarna vakna också, men där tror jag tyvärr att vi har en lång väg att gå.
    Väldigt roligt att träffa dig! Lycka till med mentorn, en sådan är guld värd!
    /Michaela

    1. Tack Michaela och stort lycka till till dig också, är övertygad om att du kommer att gå långt i ditt företagande. Själv planerar jag min allra första riktiga affärsresa till Belgrad för att träffa en potentiell leverantör. Underbart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.